Durley Chine Environmental Hub

Durley Chine Environmental Hub
||
The Durley Chine Environmental Hub is a new seafront visitor centre for Bournemouth that has been built using low carbon and repurposed materials.
continue reading
Lea Bridge Library Pavilion
||
The refurbishment and extension of Lea Bridge Library in East London has added an adaptable wood-lined community space and café, providing visitors with flexible spaces to work, learn and socialise.
continue reading
Larch Corner, a record-breaking timber frame Passivhaus
Larch Corner
||
One of the most airtight buildings in the world, Larch Corner is almost entirely timber-based above its slab. That includes the insulation and cladding: it's a cosy Passivhaus that truly is a forever home for the client and his family.
continue reading
Godwit House
||
Overlooking the Coquet estuary in Northumberland, this bespoke timber-built Certified Passivhaus has been carefully designed by MawsonKerr Architects to be kind to the environment, low cost to run and comfortable to live in.
continue reading
Homerton College Dining Hall
Homerton College Dining Hall
||
The award-winning Homerton College Dining Hall by Feilden Fowles celebrates the structural capability and natural beauty of timber by forging a modern response to traditional forms of construction.
continue reading
Velux Headquarters
||
The VELUX headquarters building is an imaginative response to the client’s brief, which asked the design to be 'a practical demonstration of VELUX products in an inspirational setting'. The dynamic space is enclosed by cruck-like glulam timber beams, running like a set of vertebrae to form walls and roof.
continue reading
The Old Woodyard
||
Thomas and Sally Beevor gave a simple brief to Neil Winder of StudioMGM Architects. They wanted a new house to retire to. It needed to have a downstairs master bedroom, should accommodate their interests and be built using timber from the estate sawmill.
continue reading
The Black House
||
In 2003 Meredith Bowles completed a timber frame home for his family and an office for his architect's practice in the Fens village of Prickwillow near Ely in Cambridgeshire.
continue reading
Private House
||
This project was inspired by the spirit of the Californian Case Study houses and the simplicity of Japanese domestic architecture.
continue reading
Sam Wanamaker Playhouse
||
The Sam Wanamaker Playhouse is small and intimate, a flat stage surrounded by two storeys of galleries framed in oak and lit by candlelight, creating what The Observer has described as 'a strange play of authenticity and illusion'.
continue reading